Marjan

Onafhankelijk . Nieuwsgierig . Betrokken . Analytisch . Creatief . To-the-point . Oplossingsgericht

TCI-certificaatAdvies . training . ondersteuning voor duidelijke teksten en gesprekken


Ik ben mateloos geïnteresseerd in menselijk gedrag en de macht van het woord.

Ik ben taalbeheersing gaan studeren vanuit verbazing: Hoe kan iemand met een mooi verhaal gelijk krijgen, terwijl diegene het wellicht niet heeft? Antwoorden vond ik onder andere in het werk van Goffman, Wittgenstein, Sacks, De Beauvoir, Foucault en vele anderen.

Vervolgens ging ik gespreks- en schrijftrainingen geven om mensen hun eigen invloed op hun omgeving te versterken. Ondertussen doceerde ik taalbeheersing aan de universiteit. In 2001 promoveerde ik in de interactionele sociolinguïstiek op Besluitvorming in vergaderingen. In 2013 diplomeerde ik in de Themagecentreerde Interactie (TGI), een methode voor levend leren en de kunst van het leiden van jezelf en anderen. Ik maakte studiereizen naar Engeland, de VS en Duitsland.

Ik werk ruim 20 jaar voor diverse organisaties, die vrijwel altijd bijdragen aan een maatschappelijk belang. Ik werk op het snijvlak van taal (gesprek & tekst), onderzoeken, analyseren & beslissen. Mijn adviezen en trainingen dragen bij aan organisatiebrede kwaliteitsverbetering.

Het leukste aan mijn werk: mijn observaties en analyses vertalen naar de mensen die met tekst of gesprek hun werk graag goed willen doen.

Gesprek

Ik observeer, analyseer en evalueer je aanpak en ondersteun je bij het versterken van je effectiviteit. Lees hier meer!

Tekst

Voor specifieke schrijfsituaties geef ik adviezen en trainingen die recht doen aan álle relevante factoren. Ook als het complex is of specialistisch. Ook neem ik schrijfwerk uit handen. Lees hier meer!

Publicaties

Ik schrijf over wetenschap en praktijk. Bekijk hier enkele van mijn publicaties.

Testimonials

Deze website plaatst geen tracking cookies.

Dit zal sluiten in 5 seconden